Tilburg | Zero Trash Nederland

Zero Trash Tilburg

Zero Trash Tilburg is een creatief project over zwerfafval voor eerstejaars leerlingen van het middelbaar onderwijs. Zij bedenken een originele oplossing voor het zwerfafvalprobleem in hun eigen omgeving én presenteren deze op een creatieve manier.

De eindresultaten worden beoordeeld door een vakjury; aan het einde van het schooljaar wordt bekend gemaakt welke oplossing tot ‘de beste oplossing van Zero Trash Tilburg is gekozen.

De leerlingen volgen 4 stappen: van het spelen van Rommelroulette tot het kiezen van de beste oplossing. Bij iedere stap krijgen de leerlingen een opdracht die wordt uitgelegd in een lesvideo. Voor de docenten is er een docentenhandleiding beschikbaar.

Per school bekijken we of er inzet nodig is
van gastdocenten van SNENS
.

Zero Trash Nederland is ook te vinden op de socials.
Bekijk ons YouTube kanaal of onze Instagram.

Wil je weten wat Zero Trash Nederland voor jouw gemeente kan betekenen? Of ben je een deelnemende school en heb je vragen?
Neem contact met ons op.
 


 
 


 

SNENS

 

Snens is een bureau voor kunsteducatie en communicatie. In 2014 ontwikkelden wij Zero Trash, om het sindsdien op diverse middelbare scholen in Tilburg, Breda en andere gemeentes te coördineren en uit te voeren.
Onze gastdocenten geven desgewenst verschillende gastlessen, van het introductiespel Rommelroulette, tot creatieve workshops. Ook inspiratielessen en informatiebijeenkomsten voor de docenten behoren tot de mogelijkheden.

Wil je meer weten over SNENS? Kijk dan op snens.nl